Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Voor JB’s Party & Catering staat centraal dat niemand de aarde bezit; we maken er slechts gebruik van. Het is dan ook onze taak, als burger, ondernemer en overheid om te zorgen dat ook de toekomstige generaties kunnen genieten van het moois dat de aarde ons biedt.

Dit uitgangspunt past JB’s toe in haar bedrijfsvoering. Bij bedrijfskeuzes wordt rekening gehouden met het effect op mens, milieu en maatschappij in combinatie met een gezond bedrijfsresultaat.

In 2015 hebben wij om deze reden deelgenomen aan de MVO Challenge Noordoostpolder, een traject waarin we met andere ondernemers de ISO 26000, de internationale richtlijn voor maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties, hebben doorgenomen. Hierdoor zien we dat er al veel gedaan wordt op het gebied van MVO; wij kopen al jarenlang lokaal in en zijn geworteld in de gemeenschap. Ook zijn al aanpassingen in het pand gedaan om energieneutraal te werken. Het traject heeft geleid tot een MVO-actieplan voor het komende jaar waarmee wij stappen kunnen zetten naar een duurzame toekomst. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een continu proces, wat altijd met keuzes en mogelijkheden te maken heeft.

MVO-acties

Onbewust deden we al veel aan MVO, door dit onderwerp standaard op de agenda te zetten wordt het een bewust proces en kunnen we ook de medewerkers verder betrekken in de MVO-acties. Daarnaast onderzoeken we komend jaar hoe de processen energie-efficiënter en veiliger ingericht kunnen worden en hoe de productinformatie op andere wijze aangeboden kan worden aan klanten. Hiermee willen we duurzame consumptie bevorderen. In 2016 gaan we dan ook actief in gesprek met leveranciers en klanten om dit proces gezamenlijk te versnellen.

Ook het energiezuiniger maken van het eigen pand blijft op de agenda staan. De eerste stap is daar vorig jaar al mee gezet door de inzet van LED-verlichting. Qua mobiliteit volgen we de ontwikkelingen in de markt om ook het wagenpark zo efficiënt mogelijk in te zetten.

Als cateraar is voedsel ons belangrijkste product, bij het inkoopproces kunnen we hierin veel controleren om zeker te stellen dat voedsel zo duurzaam mogelijk is bereid. JB’s kiest voor producten die zo duurzaam mogelijk zijn. Dat is de standaard van onze catering. Zoals gezegd wordt dit zoveel mogelijk lokaal ingekocht, bevordering van eerlijke handel in de eigen gemeenschap.

Ons team is het krachtigste kapitaal, met veel plezier de klanten bedienen maakt ons tot een succesvolle cateraar. JB’s is een platte organisatie met korte lijnen, dat kenmerkt ons als organisatie en maakt dat we flexibel en snel kunnen reageren op vragen van klanten.

Ziet u kansen in de samenwerking met JB’s Party & Catering om slimmer om te gaan met mens, milieu of maatschappij? We horen het graag van u.

Neem contact op

  • Hoe kunnen wij u helpen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.